Наркобарон Європи переховується в Україні: як Кевіну Стєклову вдається уникати правосуддя

Понад два роки один з найбільших наркодилерів Європи Кевін Стєклов переховується в Україні від німецького правосуддя.

У Німеччині Кевін визнаний винним у двадцяти двох епізодах, пов`язаних з незаконним збутом 500 кілограмів наркотиків, через що розшукується за збут наркотичних речовин в особливо великих розмірах.

Щоб уникнути арешту, на початку 2022 Стєклов нелегально виїхав з Німеччини та знайшов прихисток на території України, де проживає його рідний брат, громадянин України Вадим Стєклов.

Повідомлення про злочини Кевіна Стєклова

Тож, що відомо про одного з найбільших наркодилерів Європи?

Народився Кевін Стєклов 5 лютого 1993 року в Берліні, де згодом і став фігурантом 22 зафіксованих випадків незаконної торгівлі забороненими речовинами на території Німеччини.

Стєклов є членом міжнародної організованої злочинної групи «ХІМПРОМ», в яку входять нарко-гангстери з усього світу, зокрема Росії.

У цій групі він очолює ринок збуту у ФРН, та наразі розробляє канали збуту в Україні.

Кевін Стєклов

Що цікаво – красиво жити наркодилеру в Україні не заважає навіть те, що Німеччина вимагає його екстрадиції вже більш ніж 2 роки та навіть видала ордер на арешт через Офіс генерального прокурора України та Інтерпол.

Ордер на арешт виданий Інтерполом

У Києві Кевін шикує.

Незважаючи на міжнародний розшук Стєклова часто впізнають в найдорожчих ресторанах та винних бутиках міста.

Крім того, він винаймає дорогий будинок в котеджному містечку закритого типу, а також пересувається елітним авто (Maybach GLS) з німецькою реєстрацією (номерний знак MG 11 63) у супроводі водія та охоронця.

Автомобіль Кевіна Стєклова

Люкс життя коштує великих грошей, а офіційно Кевін не працює.

Тож на чому заробляє та чи не продовжує «професійну» діяльність Стєклов в Україні?

Яким чином людина, яка офіційно не працює, не платить податків, та не має навіть офіційного статусу, може орендувати елітну нерухомість?

Ціна аренди аналогічної нерухомості

Оренда будинку, в якому за інформацією із ЗМІ проживає Стєклов, складає більше ніж 10 тисяч доларів на місяць.

Тобто або Кевін вивіз з Німеччини свої статки, або для підтримання такого образу життя, він продовжує свою нарко-діяльність в Євросоюзі дистанційно, знаходячись на території України, де до нього не можуть дотягнутися руки міжнародного правосуддя.

Процесуально - українські правоохоронці мали б його заарештувати та передати іноземним колегам.

Така спроба була, про що свідчить зареєстроване «Клопотання про застосування тимчасового арешту» від 14 квітня 2022 року.

Проте, вона виявилась невдалою - Стєклов був заарештований, але до рук німецької поліції так і не потрапив.

Відповідно до ухвали Києво-Святошинського районного суду Київської області від 15 квітня 2022 року, до К. Стєклова було застосовано тимчасовий арешт строком на 40 діб (до 22 травня 2022 року) в Державній установі «Київський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України.

Ухвала Києво-Святошинського районного суду Київської області

Далі – наче й нічого не було.

Наркоторговця не забирає Інтерпол, бо запит від них не надходить.

Поліція відпускає Стеклова та заявляє, що «Вирішення питань, пов’язаних із прийняттям рішень про видачу особи, до компетенції Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції не належить».

На цьому не все. Оскільки правопорушника затримали і до баз Інтерполу внесли таку інформацію - обмін даними з міжнародними колегами був припинений у зв'язку з досягненням мети.

Тобто Інтерпол зі розшуку Стеклова прибрав, але екстрадиції не сталося.

Та й на цьому нахабність та безкарність Кевіна Стєклова не закінчується, адже станом на сьогодні наркодилер намагається отримати громадянство України, що допоможе йому легально уникнути правосуддя в Європі.

Рішення Київського окружного адміністративного суду

Нині Київський окружний адміністративний суд задовольнив позов Стеклова та зобов’язав Центральне міжрегіональне управління Державної міграційної служби у місті Києві прийняти рішення про оформлення громадянства України громадянину Федеративної республіки Німеччина Кевіну Стєклову.

Чи не поставлять такі рішення українських судів під загрозу міжнародні відносини України з одним із головних стратегічних партнерів Німеччиною, та чи не змінить таким чином Стєклов статус з німецького наркоторговця на українського залишається тільки здогадуватись.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости