Михайло Волинець. Шахтарі не витримають і повстануть зі своїми сім'ями

Сьогодні Верховна Рада повинна розглянути проект щодо погашення заборгованості заробітної плати працівникам державних вуглевидобувних підприємств. Який на данний момент борг держава має перед шахтарями, From-UA.com запитав у народного депутата Михайла Волинця.

- Цей проект будуть розглядати сьогодні після 15:00. Ми маємо інформацію із конфіденційних джерел, що Давид Арахамія дав вказівку голосувати лише у першому читанні, причому вже парламент проголосував за канікули аж до 22 січня, а потім три дні роботи і знов робота в округах. Це значить, що люди залишаться без зарплати і немає ніякого бажання у влади гасити заборгованість.

Мій прогноз, що шахтарі не витримають і вони повстануть не тільки самі і їхні сім'ї, а шахтарські міста. Зараз заборгованість складає 1 млрд 708 млн грн, а ще по 700 млн буде нараховано у грудні і січні — і це буде 3 млрд 100 млн на кінець січня. Заборгованість по зарплаті є ще з 2015 року по окремих об'єднаннях, а крім того, ще й лікарняні не виплачуються, допомога при народженні дитини, при пологах, відпускні. Люди вчасно не можуть вийти на пенсію, маючи робочий стаж, але їм не зараховують страховий стаж у зв'язку з тим, що державні підприємства не можуть відрахувати кошти у Пенсійний фонд і сплатити ЄСВ. Замкнуте коло: нараховуються штрафи і пені, помножуються борги і роблять повними заручниками.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Михаил Волынец
председатель Конфедерации вольных профсоюзов Украины
Поделиться в Facebook
Последние новости