Олег Жданов. Як штурм Бєлгорода вплине на війну в Україні?

Сьогодні, 22 травня, на територію Бєлгородської області зайшла бронетехніка. Російські пабліки заявляють про перші зайняті міста та публікують відео обстрілів. Хто стоїть за атакою на Бєлгород та чи мають до цього відношення ЗСУ, From-UA запитав думку військового експерта Олега Жданова.

- Зайшли два військових формування - це Легіон Вільна Росія і російський добровільний корпус. Вони ставлять перед собою завдання звільнення Росії від путінського режиму. Звідки вони зайшли, важко сказати, але в прикордонних з Україною місцевостях помічені військовослужбовці, бійці цих двох формувань, а також гелікоптери і бронетехніка. "Грайворон" вони вже захопили, оголосили звільненим від путінського режиму, і рухаються в бік Бєлгорода. На даний момент Міністерство оборони Росії начебто визнало "Грайворон", що там є інші військові формування. Подивимось, яка буде реакція, як вони будуть планувати подальші свої кроки. Я маю на увазі Міністерство оборони Росії.

На війні в Україні це може відобразитися дуже позитивно. Справа в тому, що все, що є боєздатним військом в РФ, воно все знаходиться в Україні. В цих прикордонних областях війська немає. Там є окремі підрозділи мобілізованих, які проходять навчання в навчальних центрах, але це не бойові частини. Ще не факт, що у них є зброя, а тим більше що у них є важка бронетехніка, тобто це фактично справжнє гарматне м'ясо, непідготовлені військовослужбовці. Так що дуже вдала ситуація як для цих двох формувань. Війська немає, і генштабу РФ доведеться знімати війська з України. Іншого війська більше в Росії взагалі немає.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости