Олег Жданов. Коли ЗСУ розпочнуть масштабний контрнаступ?

Радник голови ОП Михайло Подяк, заявив, що ЗСУ ще не розпочали контрнаступ, а проводять лише наступальні дії. From-UA запитав у військового експерта Олега Жданова про те, що зараз відбувається на фронті та коли ЗСУ зможуть піти у масштабний контрнаступ.

- Нам не вистачає оцінки противника, це головний фактор. Я рахую так, що контрнаступ вже розпочався і перший етап його проведено. Ми провели розвідку боєм і зараз таке затишшя на полі бою пов'язане з тим, що, скоріше за все, Генштаб оцінює противника і саме вирішує, де і коли починати масований контрнаступ.

Літаки будуть трошки пізніше. На жаль, ми не почули на Рамштайні конкретної дати, коли вони будуть нам надаватися, але країни підтвердили, що літаки дадуть, що незабаром почнеться навчання наших пілотів. Я думаю, що цей контрнаступ планувався саме без урахування літаків, тому що тоді, коли ми починали до нього готуватися, питання літаків не стояло так гостро, як сьогодні.

- На вашу думку чи дійсно ЗСУ зможуть влітку зайти до Криму?

- Думаю, що так. Справа в тому, що все буде залежати від того, наскільки стійка оборона противника. От зараз ми спробували, ну, це, будемо так казати, малими силами. Ат коли ми вже будемо вводити в бій основні сили, то тоді вже будемо дивитися, як піде сам контрнаступ, і тоді можна буде оцінювати можливості наших військ стосовно дістанемося ми Криму до кінця літа чи ні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости