Олег Жданов. Як удар по Чонгарському мосту вплине на військову логістику РФ?

Учора стався удар по двох мостах, які з'єднують Крим та материк на Чонгарі. Що це означає для військової логістики РФ та загалом ситуації на фронті, From-UA вирішив дізнатися у військового експерта Олега Жданова.

- Взагалі ситуація на фронті позитивна. Там же комплексне рішення. Ми з вами розбираємо по окремих епізодах, а треба дивитися загалом. В Риково був склад знищений, там був склад оперативного рівня. І цей шлях був один з основних маршрутів наповнення складу, так що логістика дуже ускладниться.

Головний результат – тимчасово порушено прямі сполучення Криму з Мелітополем. Це одна із складових частин сухопутного коридору на півострів. Тепер для виходу на трасу Сімферополь-Мелітополь із Джанкоя їм доведеться робити гак через Армянськ та Чаплінку завдовжки 231 кілометр. Безпосередньо було 77, тобто втричі ближче.

Справа в тому, що через Армянськ, іншій перешийок, там дуже мала вантажопідйомність і пропускна спроможність тих доріг, які знаходяться на іншому шляху. Так що залишається тільки залізничний міст, але я думаю, що це питання часу з боку впливу наших військ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости