Олег Жданов. В цьому році перемоги не буде?

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що до літа 2024 року Україна виграє війну та зможе вступити до НАТО. From-UA запитав думку з цього приводу у військового експерта Олега Жданова.

- Як сказали наші партнери, тільки після закінчення війни можливий вступ до НАТО. Справа от у чому, в принципі, я так зрозумів, що війна може тривати до літа наступного року. Про це казав президент, що нам, можливо, ще доведеться рік воювати, і про це свідчать деякі фактори в плані того, що все ж таки озброєння, яке могло б вплинути на термін закінчення цієї війни, нам не дають. Я маю на увазі в першу чергу ракетне озброєння, про літаки я вже промовчу. Ті, на які ми розраховуємо на новий рік або до кінця зими, то дійсно можна зробити висновок, що останній переможний бій буде тривати десь навесні, і на кінець весни ми можемо отримати перемогу.

На цей рік були сподівання. В мене, наприклад, є сподівання, не 100%, але ми можемо закінчити гарячу фазу війни, а вже оформлення чи окремі бойові дії чи операції по знищенню ворога можуть тривати в тому числі і на весні. Я розглядав і раніше такий варіант.

На жаль, я так розумію, що політика буде впливати в більшій ступені, ніж військові, бо наступного року вибори у США. І це буде одним з вирішальних чинників, тому що йти на вибори з перемогою і запобіганням третьої світової війни для Байдена це дуже сприятливі умови для залишення в Овальному кабінеті ще на одну каденцію. А якщо сьогодні перемогти, то завтра всі забудуть, що була перемога і що була заслуга за допомогою США.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости