Олег Жданов. Як вибухи в Москві та Криму можуть змінити ситуацію на фронті?

Удари дронами по Москві - це морально-психологічний вплив. Так прокоментував From-UA недавні події в столиці РФ військовий експерт Олег Жданов.

- Я так розумію, у нас немає озброєння, яке могло б нанести суттєве враження. Але сам факт. Ви ж бачите, що ми навіть не беремо на себе відповідальність, що це наші дрони, ми просто мовчки спостерігаємо за цим. Ці дрони, які запускають добрі люди, це морально-психологічний вплив на противника для внутрішнього застосування в РФ, щоб росіяни, особливо москвичі, розуміли, що війна не десь там далеко в Україні, а ось тут, на вулицях Москви. Я думаю, що це дуже важливий крок і такі дії треба посилювати настільки, наскільки ми можемо це зробити.

Що стосується Криму, я так розумію, що Крим почали зачищати від військових об'єктів, особливо руйнувати логістику, яку вони накопичували, логістичні запаси. Це фактично йде підготовка до операції звільнення наших територій.

До речі, ще до початку контрнаступальних дій, я в тому числі і ще багато аналітиків казали, що Крим легше буде звільнити, ніж Донбас, тому що Донбас має сумісний кордон з РФ, там є підпитка з Росії, а Крим можна ізолювати, добити цей Кримський міст. Судячи з виступу президента, я так зрозумів, що він поставив військовим завдання, що Кримський міст повинен бути зруйнований. Для військових це фактично наказ Верховного головнокомандувача. І якщо ми потрапимо якимось чином на перешийок між Кримом і материковою частиною нашої країни, то тоді у нас є шанс зайти в Крим і звільнити його. Принаймні зайти.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости