Олег Жданов. 2024 рік буде вирішальним для війни в Україні?

Голова ОП Андрій Єрмак заявив у Вашингтоні, що 2024 рік буде вирішальним для війни в Україні. За його словами, наближається поворотний момент. На Заході все частіше звучить думка, що війна в Україні може затягтися ще на п'ять років. From-UA дізнався, що думає із цього приводу військовий експерт Олег Жданов.

Зокрема експерт заявив, що зараз нашим військовим дуже важко на фронті. Але він не думає, що війна може затягтися на декілька років, оскільки це не вигідно ні для США, ні для європейських країн. Тому і військова, і фінансова підтримка триватиме і не можна виключати варіант закінчення війни у 2024 році. Не можна й упускати політичний момент, пов'язаний із майбутніми президентськими виборами в США.

- Правляча адміністрація від Демократичної партії - якщо вони хочуть перемогти, то їм потрібно з чимось йти на вибори. На зовнішньополітичному — утримання світу від глобальної війни, і це є продовження нашої політики — це вирішення збройних конфліктів на Близькому Сході в і Україні. До речі, наскільки я розумію, на Близькому Сході армія Ізраїлю справляється з поставленим завданням, і втручання там США не потрібно. Вони там як гарант невтручання третьої сторони в цей конфлікт.

А от в нашій війні ситуація зовсім інша, тому що реально масштаби війни і територіальні розташування говорять про те, що є загроза європейському континенту. Навіть той же Байден каже, що не можна дати Путіну перемогти. Це у них головне завдання. Так що є тенденція до того, що вони будуть прикладати зусиллядля нашої перемоги.

Якщо США, до речі, відстороняться від цього і скажуть: все, ми більше не можемо чи політично, чи фізично, хоча я в це не вірю, допомагати. Є ще Європейський союз, є ще потужні держави, як Німеччина, є Великобританія, є ще інші розвинуті країни. Недарма Борель сказав, що Європа повинна бути готова перехопити повністю на себе постачання техніки і озброєння для ЗСУ, якщо США почнуть знижувати обсяги постачань.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости