Олег Жданов. Україна буде змушена призвати більшість військовозобов'язаного населення

У Раді хочуть змінити закон про мобілізацію та військову службу: не буде відстрочки для студентів, які здобувають 2-у або більше вищу освіту; можуть закликати деяких осіб, які відбули покарання за злочини. From-UA запитав думку щодо змін військового експерта Олега Жданова.

- Депутати хочуть знизити межу мобілізації з 18 років, як і раніше було написано в законі. Так що тут не стільки студентів стосується, скільки молоді. До речі, така маніпуляція і підміна понять дуже сильно дратує суспільство. Насправді ситуація така, що ми змушені будемо призвати більшість військовозобов'язаного населення. У нас немає вибору. Або ми підписуємо капітуляцію і завтра співаємо "союз нерушимый" в якості гімну, або ми змушені мобілізаційний резерв використовувати по максимуму, щоб захиститися від Росії. Так що тут немає вибору.

Щодо призову осіб, які мали судимість. Я думаю, що ми можемо використовувати тих, які відбували, тобто які вже відбули покарання. В умовах сьогодення я думаю, що якщо люди відбули покарання і є можливість їх мобілізувати, то чому не використати цей ресурс? Це ж не примусовий найм зеків, як це робить Росія, а це надання можливості кожному громадянину виконати свій обов'язок. Держава може надати таку можливість навіть при тому, що він відбув покарання.

Я думаю, що не будуть затягувати з цим законом. До речі, тут же справа в тому, що цей закон диктує ситуація на полі бою, ситуація в країні. Тому, на мій погляд, затягування не буде в плані його прийняття. Вважаю, що до кінця поточного року вже будуть прийняті зміни. Там же не закон, а зміни, я думаю, що ці зміни будуть проголосовані і затверджені президентом.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Олег Жданов
военный и политический эксперт, полковник запаса, работник оперативного управления Генштаба 2003-2006 годов
Поделиться в Facebook
Последние новости