Володимир Цибулько. Чому Байден та Сі відмовились від участі в G20?

Путін взяв участь у саміті G20, який влаштували по відеозв'язку. Джо Байден та Сі Цзіньпін брати участь у ньому відмовилися. Що саме стало причиною для відмови, From-UA запитав думку політолога Володимира Цибулько.

- Треба нагадати, що на Путіна виданий мандат міжнародного кримінального суду. І якщо для Байдена напередодні виборів будь-які контакти з Путіним є просто неефективними, то для Сі зараз дилема: чи триматися ринків збуту демократій, доступу до технологій? Мені здається, що економічні важелі передавили в свідомості Сі, тим більше, що Сі починає підозрювати, що Путін занадто багато ним маніпулював, а він не може дозволити маніпулювати собою.

Мені здається, що радники обох президентів, в принципі, переконали, що те, що буде верзти Путін, це те, щопринижує будь-якого нормального політика, і участь в одній панелі, навіть віртуальній, буде настільки токсичною, що вона поставить пляму взагалі до кінця політичної кар'єри. Навіть Сі, який, по суті, спираючись на китайські еліти, може нарватися на ускладнення своєї діяльності, свої перспективи, бо все-таки Сі, пішовши на третій термін всупереч елітним правилам Китаю, він набрав на себе дуже великих зобов'язань.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости