Володимир Цибулько. Чи є у Залужного шанси перемогти на президентських виборах

Згідно з соцопитуванням від групи "Рейтинг", гіпотетична "Партія Залужного" посіла б перше місце на парламентських виборах, якби вони проходили найближчим часом. Слідом за гіпотетичною "Партією Залужного" йдуть гіпотетичні "Блок Зеленського, "Партія Сергія Притули" та "Партія Азов". From-UA дізнався думку політолога Володимира Цибулько стосовно шансів Валерія Залужного перемогти на президентських виборах.

-Авторитет Залужного зараз просто безмірний, дуже високий, але виборча кампанія ще й серйозна структурна робота - це наявність мережі, наявність самої партії, наявність спонсорів. Тобто сумарно виглядає так, що навіть якби зараз оголосили б вибори, то є небезпека того, що фізично він не зможе створити справжню мережу, тобто все це буде триматися виключно на його імені. І ризикує потрапити в пастку Зеленского, в ту, в яку він, наприклад, потрапив, спочатку набравши в другому турі 73% голосів, а потім вже його партія після оголошення протизаконної виборчої кампанії, адже у рік чергових виборів не можна проводити позачергові вибори. Через це ця скорочена процедура дала змогу натягнути якусь кількість голосів на монобільшість.

Але зараз українці не поведуться на монобільшість ні на яку, навіть якщо це буде партія Залужного і він може обратися президентом, то він точно не матиме монобільшість у парламенті. Тобто українці після монобільшості "Слуги народу" Зеленского десь скликань 10, тобто років 30-40, будуть привиті проти будь-якої моновлади у парламенті.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости