Руслан Бортник. Як вплине на Україну переобрання Путіна?

Вірогідність переобрання Путіна 17 березня наближається до 80%, звичайно, якщо він фізично буде спроможний брати участь у виборчій кампанії. Про це в коментарі From-UA повідомим відомий український політолог Руслан Бортник.

- Переобрання Путіна буде означати збереження спадковісті російської влади, збереження існуючого політичного режиму і внутрішньої нестабільності. Означатиме те, що російське керівництво отримає новий мандат довіри, в тому числі на продовження бойових дій в Україні.

Вибори Путіна цього разу будуть в тому числі і прихованою формою референдуму стосовно продовження війни проти України і підтримання політики самого Путіна. Це також треба розуміти. Є висока вірогідність, що після завершення виборів Росія може вдатися до максимальної ескалації, яка буде тривати щонайменше до кінця року, щоб за 2024 рік захопити максимальну територію України, і вже з новою адміністрацією США, яка прийде до влади в грудні 2024 - січні 2025 року, розпочати новий етап торгів з більш сильної позиції.

Тому вибори Путіна це дійсно безальтернативні вибори, це фактично референдум щодо зовнішньої та внутрішнбої політики існуючої влади в Росії, в тому числі стосовно продовження війни в Україні. І це суттєві ризики, які призвести до розв'язання рук російської влади, в тому числі стосовно нової мобілізації і посилення бойових дій щодо України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Руслан Бортник
политолог, директор Института анализа и менеджмента политики
Поделиться в Facebook
Последние новости