Руслан Бортник. Чи атакує Путін Британію?

Росія офіційно пригрозила Британії ударами по її території у випадку якщо Україна атакує РФ британськими ракетами. Про що свідчить така заява, та чи дійсно Британії треба побоюватись атаки Путіна, From-UA запитав думку політолога Руслана Бортника.

- Тут дуже непроста заява РФ. Не можна виключити, що Росія дійсно може намагатися нанести удари по військовим об'єктам Британії, і не лише в Україні, а й у Великій Британії. У Британії ще є об'єкти військові на території інших країн, військові бази на території інших країн, які можуть стати ціллю російських ударів. Ймовірність, що Росія нанесе удари саме про британській території, є вкрай низькою, бл це стало б приводом для країн НАТО розпочати військову операцію проти Росії, адже означало б прямий напад на члена НАТО. Тому це така закамуфльована риторика, але Росія може нанести удари по якимось формальним, чи не формальним об'єктам Британії на території інших країн, от про що йдеться мова.

Загалом це намагання стримати постачання британських боєприпасів і допомоги Україні, а також це намагання дати сигнал іншим країнам, що Росія може проявити агресію і стосовно них, стосовно їхніх інтересів, якщо будуть йти британським шляхом і давати дозвіл на використання їхніх боєприпасів і можливостей стосовно безпосередньо визнаної території Росії.

Нагадаю, що Британія перша поставила танки, після того пішли деякі інші види надводних дронів, інших видів ракет, боєприпасів і т.д. от Росія намагається через агресію примусити британців стримувати себе, дати приклад іншім країнам, продемонструвати їм, що Росія буде і їм погрожувати, якщо вони будуть слідувати британським курсом і також дозволять Україні використовувати їх озброєння і боєприпаси проти території Росії.

Все ж таки вірогідність того, що Росія нанесе удари безпосередньо по британській території залишається поки що вкрай низькою. Це можливо лише на фінальній стадії конфлікту чи конфлікту, який буде переростати в ядерний. Лише тоді.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Руслан Бортник
политолог, директор Института анализа и менеджмента политики
Поделиться в Facebook
Последние новости