Андрій Міселюк. Навіщо Путін поїхав до КНДР?

Володимир Путін перебуває з візитом у КНДР 18 – 19 червня. У Пхеньяні підготувалися до візиту російського диктатора і повсюди розвішали його портрети. Яка мета цього візиту та яку небезпеку несе для України та світової стабільності, From-UA запитав думку політолога, директора Інституту соціально-політичного проектування Андрія Міселюка.

- Звичайно, для Путіна це дуже важливий візит. І я би не став робити акцент на зовнішній обгортці цього, що начебто президент такої міцної країни, як Росія, їде до такого заслуженого міжнародного ізгою, як Північна Корея. Питання полягає в тому, що Північна Корея стала критично важливою для Росії у постачанні і снарядів, і іншого озброєння, зокрема ракет. Тому, звичайно, саме задля того, щоб цей потік з Північної Кореї не переривався, Путін особисто їде туди, оскільки в Північній Кореї є зустрічні вимоги, або вимоги, або такі дуже наполегливі побажання, очікування. Вона очікує, що Росія допоможе їй з технологіями, зокрема, у сфері супутникових технологіях, також з підводними човнами. Там, де у Росії ще є досить передові і просунуті військові технології.

Ми бачимо, що інтенсивність діалогу між цими двома країнами дуже велика, незважаючи на те, що ця інтенсивність викликає давно вже занепокоєння найближчого партнера обох країн - Китаю, який вбачає в цьому небезпеку. Але, як бачимо, це співробітництво залишається на високому рівні, на жаль для нашої країни, оскільки, як повідомляла Південна Корея, там йдеться про орієнтовно 5 мільйонів снарядів, які поставила Північна Корея, також корейські ракети вже постачаються до Росії. І найголовніше ще те, що це порушує санкції ООН, і Росія як постійний член Ради з ООН не мала б такого робити в жодному випадку, але ми бачимо, що вона робить, обходить ці санкції, які свого часу вона ж також затверджувала.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Андрій Миселюк
Політолог, директор Інституту соціально-політичного проектування «Діалог»
Поделиться в Facebook
Последние новости