Між Сумською та Курською областями підписано Угоду про співпрацю

Між Сумською та Курською областями підписано Угоду про співпрацю в галузі агропромислового комплексу та погоджено План роботи Єврорегіону «Ярославна» на 2011 рік.

Голова Сумської облдержадміністрації Юрій Чмирь та губернатор Курської області Олександр Михайлов взяли участь у засіданні робочих груп Курської та Сумської областей та Ради Єврорегіону «Ярославна».

«Головне завдання, яке ставили Президенти наших держав, ми виконали. Відносини між областями активно розвиваються на принципах добросусідства, довіри та співробітництва. На зустрічі Президентів України та Російської Федерації в Геленджику робота Єврорегіону «Ярославна» була високо оцінена та визнана яскравим прикладом реалізації проектів єврорегіонів», - підкреслив очільник Сумщини.

За його інформацією, зовнішньоторговельний обіг Сумської та Курської областей за 9 місяців 2010 року збільшився на 16% і складає 27 мільйонів доларів США. Проте, на переконання посадовця, потенційні можливості взаємодії використовуються не сповна, зокрема потребує активізації спільна робота в агропромисловому комплексі та переробній галузі.

Олександр Михайлов відзначив, що такі двосторонні зустрічі, які стали доброю традицією, дозволяють вести постійний діалог у широкому спектрі різних питань та визначати нові вектори співпраці.

«Стабільне зростання зовнішньоторговельного обігу між областями свідчить, що торговельно-економічне співробітництво здійснюється на засадах довгострокового партнерства та взаємної вигоди», - наголосив губернатор Курської області.

У 2010 році в рамках Єврорегіону «Ярославна» реалізується п’ять проектів та програм, у сфері екології, освіти, науки та культури. Поглиблюється співробітництво курських та сумських вузів.

У ході засідання обговорено коло питань щодо взаємодії прикордонних областей в сфері економіки, екології, молодіжної політики, культури та спорту.

За результатами зустрічі було підписано План роботи Єврорегіону «Ярославна» на 2011 рік; Угоду про співпрацю між комітетом агропромислового комплексу Курської області, комітетом харчової, переробної промисловості та продовольства Курської області та головним управлінням агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації; протокол про встановлення побратимських зв’язків між Конишевським районом Курської області та Кролевецьким районом Сумської області.
Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости