ВР скасує подвійне декларування доходів фізичних осіб

ВР прийняла за основу законопроект про внесення змін до ПКУ щодо впорядкування податкового декларування, поданий народним депутатом України В.Хомутинніком.
Законопроект передбачає скасування додатку до податкової декларації про майно, доходи і всі зобов’язання фінансового характеру, який відповідно до ПКУ подається до податкових органів, працівниками бюджетних та комунальних установ та підприємств, державними службовцями, які до 1 квітня подають за місцем роботи аналогічну декларацію, встановлену законом «Про засади запобігання та протидії корупції».




Як зазначив В.Хомутиннік, необхідність розробки законопроекту пов’язана з тим, що два закони збов’язують громадян подавати незалежно від розміру отриманих доходів та кількості джерел їх отримання дві однакові за змістом декларації. Одна декларація подається до 1 травня – податковому органу, а інша до 1 квітня за місцем роботи. На думку парламентарія, декларування одних і тих же показників у двох аналогічних деклараціях недоцільно, адже Податковим кодексом України встановлено загальне правило, за яким фізична особа – платник податку може не подавати податкову декларацію, якщо її дохід, одержаний від двох і більше податкових агентів не перевищує за місяць розміру десятьох мінімальних заробітних плат (9410 грн. у 2011 році), або якщо громадянин має одне місце роботи.
Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости