Милиция говорит неправду о моем отце – сын задержанного мэра Нежина

25 марта издание Новости Украины – From-UA опубликовало информацию о том, что сотрудники милиции задержали 23 марта осужденного за взяточничество мэра Нежина Черниговской области Михаила Приходько во время нарушения им меры пресечения. По информации представителя центра общественных связей управления МВД в области, "Приходько задержали - сняли с поезда на железнодорожной станции "Бобровица".

Сегодня в адрес редакции пришло письмо-опровержение от Ярослава Михайловича Приходько – сына задержанного мэра, которое мы и публикуем без сокращений.

Шановна редакція!

Вчора, на вашому сайті, була поширена інформація про мого батька Приходька Михайла Васильовича - Ніжинського міського голову(працює на цій посаді з 1994 по 2013 рік, обирався 5 разів громадою міста), про те що його затримано та взято під варту Бобровицькою міліцією, у зв`язку з тим, що він порушив умови підписки про невиїзд та намагався таким чином уникнути покарання у вигляді позбавлення волі на 6 років.

Заявляю, що зазначена інформація не відповідає дійсності! У протоколі затримання слідчого Бобровицького РВ міліції від 23.03.2013 року підставою затримання є вирок іменем Укарїни від 09 листопада 2012 року та Ухвала іменем України від 19.03.2013 року колегії суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Чернігівської області. Тобто, міліція затримала Приходька М.В. у зв`язку з наявністю вироку. Це є грубим порушенням законодавства України, так як вироку суду на момент затримання Приходька М.В. не передавався на виконання до виконавчих органів. До проголошення вироку моєму батьку - Приходьку М.В., суд застосував міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд,а з моменту проголошення вироку Приходько М.В. вважається засудженим та чекає поки вирок суду першої інстанції та ухвала Апеляційного суду будуть передані на виконання до виконавчих органів, тільки тоді його мусили взяти під варту.

У підтвердження моїх слів я маю протокол затримання Приходька М. В. від 23.03.2013р,, дослідивши його Ви переконаєтесь в правоті моїх доводів. В цьому протоколі затримання жодним чином не йдеться про порушення міри запобіжного засобу та спробу втечі! Додатково повідомляю, що мого батька тримали у відділі Бобровицької міліції 5 годин та не пояснювали причини затримання, а о 17.00 вечора йому повідомили про затримання та почали складати протокол затримання, що є також грубим порушення КПК України.

Керуючись ч.1 ст. 227, прошу Вас спростувати інформацію яка була поширена на Вашому сайті 25.03.2013 року(про те що мій батько Приходько М.В. був затриманий міліцією за спробу уникнути від покарання, шляхом втечи), або проінформувати населення України про мою відповідь на неправдиву інформацію поширену міліцією. Правоохоронні органи ввели в оману людей з метою довести почату незаконну справу до кінця, створити негативний образ мого батька в очах суддів та суспільства! Вони поширюють неправдиву інформацію про Приходька М.В. вже протягом 4-5 років,тобто, ввесь час поки їде розслідування кримінальної справи, з метою захисту свої мундирів.


На даний час до Прокуратури Бобровицького району та Бобровицького суду подані скарги на зазначений у моєму листі протокол затримання Приходька М.В..

Сподіваюсь на Вашу людяність та об`єктивність.

З повагою, Приходько Ярослав Михайлович.
Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости