У Миколаєві працівниця залу ігрових автоматів побила журналіста

25 липня близько 16.30 в Миколаєві по проспекту Леніна громадські активісти та журналісти виявили зал ігрових автоматів. Про це повідомили члени місцевої організації Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Коли журналісти зайшли до нелегального закладу, працівниця заявила, що знімати заборонено. Крім того, працівниця закладу почала хапати камеру журналіста сайту «Преступности.нет» Андрія Лохматова, кричати і виштовхувати працівників ЗМІ ногами із закладу.

Але журналісти таки змогли зафіксувати інцидент на відео.

За словами юриста НМПУ Олексія Ржанова, ця ситуація підпадає щонайменше під дві статті Кримінального Кодексу України. «По-перше, в діях адміністратоки закладу наявне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, відповідальність за які передбачена у ст. 171 ККУ. По-друге, це також можна розцінювати як самоуправство, що підпадає під ст. 356 ККУ», - наголосив він.

На місці працювала міліція.

Незалежна медіа-профспілка України закликає при порушеннях прав журналістів фіксувати ці випадки та викликати міліцію. Це буде сприяти зниженню кількості порушень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости