НМПУ: Журналісти «Національного газетно-журнального видавництва» відстояли новий колективний договір

Завершились колективні переговори, щодо внесення змін до колективного договору в медіа-холдингу Державне підприємство “Національне газетно-журнальне видавництво”, до складу якого входять 7 видань та інтернет портал “Культура”. Результатом стало прийняття збалансованого колективного договору між працівниками та роботодавцем. Про це Новости Украины - From-UA повідомили в прес-службі НМПУ.

У січні первинна профспілкова організація НМПУ у газетно-журнальному видавництві виступила ініціатором колективних переговорів, щодо внесення змін до колективного договору. Відтак, рішенням осередку було створено робочу групу до складу якої увійшли: Єлизавета Красніченко, Олександр Литвиненко (представники первинки), а також член Комітету КМО НМПУ Олександр Тарасов, та Ірина Переход (голова профспілки культури на ДП “Газетно-журнальне видавництво”). Сторону роботодавця представляв Генеральний директор – Андрій Щекун.

Журналіст, Єлизавета Красніченко, одна із учасників переговорів, розповіла: «На жаль, багато колег-журналістів не знають, що таке колективний договір і для чого він потрібен. Однак, варто розуміти, що для продуктивної роботи повинні бути виписані нормальні умови співпраці для обох сторін. Колективний договір регулює відносини роботодавця та працівника і застраховує журналіста від ризиків, які можуть бути пов’язані з порушенням особистісного контакту».

Юридичною групою НМПУ було розроблено збалансований колективний договір, який максимально захищає права найманих працівників, саме в сфері друкованих та інтернет ЗМІ. Нагадаємо, що раніше на підприємстві діяв застарілий “радянський” колективний договір, який не відповідає сучасним умовам.

“Ми раді, що сторона роботодавця, розуміючи сучасні соціально – економічні умови, погодилась на компроміс та узгодила з профспілками збалансований колективний договір. Цей договір вигідний як найманим працівникам так і роботодавцю. Особливістю нашого проекту колективного договору є те, що в ньому чітко виписані права і обов’язки сторін, підсилена роль профспілок, виписані трудові та соціальні гарантії творчих працівників (журналістів, фотокорів та ін.).“

На 26 лютого призначені загальні збори трудового колективу, щодо затвердження змін до колективного договору.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости