Пісня про геноцид і грузинські пенсії: журналіст Чайка розповів, чи насправді українці так збідніли

Будь-які стрибки цін на будь що зразу б'ють по кишенях малозабезпечених українців, бюджетників і пенсіонерів, тому даним дослідження щодо просідання купівельної спроможності можна довіряти. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український журналіст, ведучий політичного ток-шоу «5 копійок» Роман Чайка.

Коментуючи дані дослідження Центру Разумкова, згідно з якими українці в 2017 році відчули погіршення економічної спроможності, наш співрозмовник зазначає наступне: «Я би швидше довіряв дослідженням. Я не можу мати за власними суб'єктивними враженнями картину країни в регіонах в розрізі. В динаміці зростання зарплат і просідання купівельної спроможності в категоріях певних людей, в першу чергу бюджетників, пенсіонерів, це точно мало бути б просідання, хоча би за тим принципом, що купівельна спроможність гривні падає. Але разом з тим просідання не є настільки динамічним, як стрибки курсу обміну, і доларизація економіки в прожитковому кошику не така відчутна».

«З іншого боку, українська народна пісня, яку виконує Юлія Тимошенко, про геноцид і зубожіння, протягом зимових свят виглядала дуже слабо, принаймні в великих містах України, починаючи зі Львова, Одеси, Дніпра, Харкова, Києва. Бо ті великі черги за право витратити тисячі гривень на зубожіння якось не коригували», - додає Чайка.

Інша річ, продовжує експерт, коли йдеться про категорії малозабезпечених, бюджетників, пенсіонерів, для яких будь-які стрибки цін на будь що зразу б'ють по кишенях, так само як тарифи.

«Звичайно, для таких категорій це дуже відчутно. Але разом з тим, коли ми слухаємо представника Ісуса Христа в Україні, я маю на увазі Мишу Саакашвілі, якій розказує про те, що треба «взяти все і розділити» і підняти втричі зарплати чи ще щось, то це дуже смішно, бо можна зайти на офіційні сайти Грузії і подивитися на розмір їхніх пенсій, яка ледь сягає 50 доларів. І подивитися українські. Все пізнається у порівнянні, як кажуть в Венесуелі і Сомалі», - додає журналіст.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що, згідно з даними дослідження Центру Разумкова за підсумками 2017 року, українці відчули погіршення економічної спроможності. Значення Індексу поточної економічної спроможності станом на кінець 2017 року становило 89,5. Незважаючи на те, що це суттєво вище від показника кінця 2016 року, проте помітно поступається значенням індексу упродовж липня-жовтня.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости