Компанія Cherry Berry робить фреші з гнилих продуктів, - розслідування телеканалу «Прямий»

Українців напувають фрешами з гнилих фруктів. Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив ведучий програми «Споживач» Максим Несміянов.

Журналісти провели інспекцію точки продажів соків фреш в одному з бориспільських торгових центрів. Були шоковані гнилими фруктами на вітринах, з яких і роблять фреші для українців.

«Так, не соромлячись, на видноті, лежать ці фрукти, і вони сподіваються, що людина, яка прийде замовити фреш, вона дійсно його купить?», - обурилась ведуча «Споживача».

З’ясувати строк придатності пропонованих в цьому магазині товарів – також не можливо, кажуть журналісти. Окрім того, клієнтів тут нахабно обважують.

«Давайте перевіримо контрольні ваги. Накручені ваги, 100%. У мене телефон важить 180 грам. На відсотків 10% обвіс», - зазначив Максим Несміянов.

Висловити претензії продавцеві журналістам не вдалось – перерва у 5 хвилин затягнулась на годину. На точці продажів не має куточка споживача та книги скарг.

Як з’ясувалось, точка продажів фрешів, яку перевіряли журналісти, входить до мережі Cherry Berry. Це відносно молода компанія, але з дуже агресивним маркетингом. За словами власника компанії, Андрія Піонтковського, доля Cherry Berry на ринку – 25%. За 2 роки свого існування подібні до бориспільської точки продажів з’явились у 12 містах України (Одесі, Харкові, Хмельницькому, Житомирі, Дніпрі, Маріуполі тощо). І якщо така ситуація в Києві, то можна тільки здогадуватися робиться в регіонах, кажуть експерти.

Попри недовгу історію роботи, Cherry Berry вже втрапила в не один скандал. Компанію звинувачують у тому, що під видом італійської, іспанської та німецької продукції, вона продає дешеву турецьку та чеську. А ще фірма пропронує фреші марки «ЕКО», але жодного сертифіката не має. Де розташований офіс компанії також не відомо.

Після останніх перевірок, діяльністю компанії Cherry Berry зацікавились контрольні та правоохоронні органи. Таким чином вони відреагували на численні скарги щодо роботи цього підприємства.

З іншого боку, власники торговельних центрів, де розташовані подібні пункти продажів фрешів, мають звертати увагу на їхню роботу, вказують фахівці ринку. Бо ж недобросовісна робота таких компаній б’є по репутації вже ТРЦ.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости