Нардеп президентської партії вважає, що прийняття закону про землю було не на часі

Депутат від партії «Слуга народу» Юлія Яцик пояснила, чому вона проголосувала проти закону за ринок землі.

Про це вона розповіла інтернет-виданню Новости Украины — From-UA

Яцик переконана, що прийнятий закон не буде переглянуто, хоч у ньому є чимало помилок та неточностей у реєстрі.

«Я не думаю, що буде якийсь перегляд, це і так доволі демократична версія, яку вони запропонували. Чому я проти? Тому що він не на часі. Пандемія, економічна криза, і навіть те, що цей закон набуває чинності в наступному році, але фінансовий стан наших громадян, наших аграріїв — викуповувати великі ділянки вони просто неспроможні. По-друге, не було враховано жодній правки, в тому числі мої правки, стосовно приведення у відповідність ЗВК на предмет того, що там є невідповідності, помилки, не враховані земельні ділянки, є накладення меж, тобто багато є помилок», - пояснює нардеп.

Також народна обраниця зауважила, що 10 тисяч га для фізичних і юридичних осіб – це забагато, однак її пропозиція в 500 га була проігнорована.

«В законі передбачено концентрація земель до 10 тисяч га для фізичних і юридичних осіб. Так, для фізичних осіб набуває чинності з 21 сіяні 2024 року, але це доволі висока концентрація, яка не використовується в країнах Європи, там 300-500 га. В своїх поправках я пропонувала 500 га, я вважаю, що 10 тисяч — це занадто велика цифра. Крім того, банки мають право отримувати під заставу земельні ділянки і в подальшому розпоряджатися. Розумієте, що звернення стягнення на такі земельні ділянки і продаж земельних ділянок з боку банку взагалі законом чітко не прописано і не обмежено в тих лімітах», - резюмувала Яцик.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости