Безробітних у Києві – вдвічі менше, ніж торік

Кількість безробітних в столиці України продовжує зменшуватися. Станом на 1 вересня 2021 року на обліку в Київській міській службі зайнятості перебувало 12,3 тис. безробітних – в 2,1 раза менше, ніж на відповідну дату торік, коли на обліку було 25,2 тис. осіб. 10,8 тисячі з них отримували допомогу по безробіттю (рік тому – 22,3 тисячі).

З початку 2021 року послугами Київського міського центру зайнятості скористалися майже 53 тис. громадян. За цей час на обліку перебували понад 8,8 тис. представників соціально незахищених категорій населення. 8,8 тис. киян отримали нове робоче місце за сприяння столичної служби зайнятості. За видами економічної діяльності найбільше громадян працевлаштувались у сферах оптово-роздрібної торгівлі (25 відсотків); переробної промисловості, фінансової та страхової діяльності, професійної, наукової та технічної діяльності, державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (по 8 відсотків); інформації та телекомунікацій (7 відсотків); адміністративного та допоміжного обслуговування (6 відсотків). Майже 40 тисяч громадян – в 1,4 рази більше ніж за аналогічний період торік – охоплено профорієнтаційними послугами.

За даними Держстату, столиця за рівнем зайнятості населення у віці 15 – 70 років з показником 61,4% випереджає решту регіонів держави (в середньому, по Україні рівень зайнятості становить 55%), а за рівнем безробіття населення у віці 15 – 70 років, визначеним за методологією МОП, з показником 7,6% займає друге місце (в середньому, по Україні – 10,5%).

«Використовуємо сучасні ресурси для підвищення рівня зайнятості у столиці. Безробітним громадянам наші фахівці надають різноманітні послуги – зокрема, проводять семінари, вебінари, тренінги, на яких навчають правильному пошуку вакансій, складанню резюме, співбесіді з роботодавцями. Для роботодавців проводяться тематичні заходи – мініярмарки вакансій, презентації, засідання «круглих столів», де їх знайомлять із адресними послугами служби зайнятості для роботодавців, а також наголошують на необхідності легалізації трудових відносин», - підкреслив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.   

На 1 вересня 2021 року роботодавці проінформували КМЦЗ про наявність майже 10,4 тис. вакансій. Середній розмір заробітної плати у вакансіях збільшився із 8,6 тис. грн торік до 10,2 тис. грн. нині.

Станом на 1 вересня 2021 року на одне вільне робоче місце претендувала 1 особа. Найбільш затребувані у роботодавців – водії автотранспортних засобів, сестри медичні, поліцейські (інспектори) патрульної служби, слюсарі-сантехніки, продавці продовольчих товарів, вантажники, кухарі, працівники закладу ресторанного господарства, двірники, вантажники, охоронники. Також затребувані робітники з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями. Серед безробітних службовців  та  керівників на одну вакансію претендують 11 безробітних. Найбільший дефіцит вакансій – для менеджерів, бухгалтерів, економістів, адміністраторів, інженерів та юрисконсультів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости