Від відомої столичної мережі піцерій до волонтерського хабу

Повномасштабне вторгнення змусило кожного з нас замислитись "що робити далі?". Винятком не стали й власники молодої київської піцерії Station Pizza. Хтось з них поїхав за кордон, хтось перевів бізнес в онлайн, хтось пішов захищати країну, а хтось почав волонтерити.

Молода київська мережа закладів Station Pizza відкрилася лише навесні 2021 року, під час ще напружених ковідних часів. У їхніх планах було розвивати культуру вуличної їжі та покрити доставкою все місто. У Києві відкрились одразу два заклади. Ще один відкрили в січні 2022 року, у набираючому популярності, форматі “dark kitchen”. У розвитку мережі допоміг столичний підприємець, екс-власник компанії "Укрспецторг Груп" Рустам Джамбулатов, ставши єдиним інвестором.

Пропрацювавши майже рік, набравши темпів зростання у столичній доставці піци і будуючи плани з розширення мережі, команда точно не думала, що наступні чотири місяці вони проведуть у цеху, який стане укриттям, домівкою та волонтерським центром одночасно. Через тиждень після повномасштабного вторгнення, сидячи у підвалі “dark kitchen”, вони намагалися зрозуміти, як бути і жити далі.

У Києві був дефіцит продуктів, а у будинку, де був цех – багато літніх та не мобільних мешканців. Так Station Pizza стали одними з перших закладів, які почали волонтерити.

“Ми вирішили, що потрібно використати такий ресурс, як велика обладнана кухня. Порадилися з нашим інвестором Рустамом, і почали готувати їжу для мешканців нашого будинку, пенсіонерів та тих, хто ховався у метро біля нас”, – каже один із співвласників мережі закладів Station Pizza.

За кілька днів команда вийшла на неймовірні обсяги, близько 800-1000 порцій на день. Як виявилося, забезпечення їжею людей похилого віку дуже актуальне. Згодом почали готувати для ЗСУ, ТрО, Інституту пульмонології, Охматдиту та дитячого онкологічного центру.

Тоді співвласники й уявити не могли, наскільки складними будуть наступні чотири місяці. Вони жили, спали та готували в цеху. Траплялися дні, коли їм вдавалося приготувати 1500 порцій на день.

Через якийсь час команда порахувала, який обсяг вони робили — 25-30 тисяч порцій на місяць. Спочатку в таку цифру навіть не вірилося, але оптимізувавши процеси, іноді виходило навіть трохи відпочити.

Через якийсь час мережа Station Pizza, як і багато інших столичних закладів, не відчинила свої двері для відвідувачів. Але саме завдяки зусиллям команди співвласників та інвестора Рустама Джамбулатова, жителі Києва вистояли та залишились незламними.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости