Як грантові можливості підвищують спроможність волонтерів

За час повномасштабного вторгнення рф в Україну, міжнародні грантодавці та донори значно підвищили спроможність українських волонтерських спільнот. Завдяки фінансовій підтримці, яку надають різноманітні організації та фонди, волонтерські спільноти отримують можливість для реалізації своїх гуманітарних проєктів.

Наприклад, недавно USAID оголосив про старт грантової підтримки від американських партнерів – «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства». Програма спрямована на підтримку ініціатив громадських організацій таких як волонтерська спільнота Save Ukraine. Це дозволить волонтерам розробляти та реалізовувати проєкти спрямовані на розвиток спільнот та вирішення соціальних проблем.

Найбільш поширені проєкти на які грантодавці виділяють кошти це створення міні-хабів для надання різних послуг в одному місці та реабілітаційних центрів що надають соціальні послуги, особливо для людей з інвалідністю.

Наша редакція звернулась до волонтерської спільноти Save Ukraine, щоб отримати більш детальну інформацію про грантові можливості, та яка від цієї роботи суспільна користь – «ми розуміємо, що допомога у здобутті фінансування є критично важливою для громадських організацій, які працюють над важливими проектами та ініціативами. Наша мета полягає в тому, щоб зробити процес здобуття фінансування якомога простішим та доступнішим для громадських організацій, щоб вони могли сконцентруватися на реалізації своїх ідей», зазначив керівник волонтерської спільноти «Save Ukraine» Юрій Андросюк.

Таким чином, грантові можливості стали справжнім каталізатором для волонтерів, які бажають зробити світ кращим. Вони отримують можливість реалізувати свої ідеї та здійснювати впливові проекти, які приносять користь суспільству.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости