Національний Інститут сексологіі та сексуального здоров’я: статеве виховання може стати основою здорового суспільства

Сучасні батьки опікуються дітьми в різних сферах життя. Однак, статеве виховання оминають і соромляться розмовляти на цю тему. Тому в сучасній Україні починається обговорення впровадження статевого виховання в школі. Виявилось, що українська система освіти та суспільство не готові до цього. Це пов'язано з відсутністю знань, що таке сексологія і як сексологічні проблеми і як вони впливають на гармонійний розвиток дитини.

Сексологи та фахівці з питань статевого виховання вважають, що поняття сексуальна освіта повинно поступово впроваджуватись в життя сучасних дітей та батьків для більш гармонійного та щасливого життя в майбутньому.

За словами директора Національного Інституту сексології та сексуального здоров'я Михайла Шевченка, статеве виховання - важлива складова правильного та здорового психосексуального розвитку особистості. І ним потрібно займатися з раннього віку.

“Зазвичай діти у віці від 3 до 5 років починають цікавитись звідки вони взялись або чим відрізняються дівчата від хлопчиків. батьками в цей період потрібно зробити акцент на послідовності та адекватності інформації. Дитині треба пояснити, що дитина дорослішає та її тіло поступово змінюється. В основі адекватності - правдивість інформації. Історії про “лелеку” та “капусту” вже не доречні. Важливо, щоб інформація була подана відповідно до розумового рівня дитини. І ми в Інституті розробили багато якісного матеріалу, щоб цей процес був зрозумілий та ефективний - як для батьків, так і для дітей”, - зазначає Михайло Шевченко.

Науковці, лікарі та фахівці Національного Інституту сексології та сексуального здоров'я, працюючи над темою статевого виховання та аналізуючи досвід багатьох успішних країн виявили, що впровадження в навчальних закладах обов'язкового статевого виховання позитивно впливає на здоров'я та розвиток нації загалом. Тому, в Інституті розробили та пропрацювали відповідні навчальні програми та підготували фахівців для якісного навчального процесу.

Як виглядає статеве виховання за кордоном

Розглянемо як термін статеве виховання в школі розглядають в європейських країнах:

Спеціалісти сексологи дають змогу розібратись в темі сексуального здоров'я та основ дитячої та підліткової сексуальності всім охочим. Для прикладу, в Національному Інституті сексології та сексуального здоров'я, відверто та просто, з прикладами та порадами, допомагають батькам справлятись з одним з батьківських обов'язків – говорити з дитиною про секс. Бо розмови про інтимне – потужний інструмент формування довіри між вами та дитиною.

Говорити з дітьми на інтимну тему зараз, щоб потім вони хотіли спілкуватись з вами про все інше, ставши підлітком та дорослою особистістю, але вже з гармонійно сформованою психікою та здоровим поглядом на сексуальні стосунки.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости