USAEMALL.COM: Юваль Ной Харарі назвав штучний інтелект загрозою для існування людства

Ізраїльський письменник і філософ Юваль Ной Харарі назвав штучний інтелект загрозою для існування людства. Під час свого виступу у Швейцарії, Харарі виділив здатність ШІ самостійно вчитися і вдосконалюватися повідомляє USAEMALL.COM.

За його словами, здатність ШІ писати тексти, створювати зображення і складати музику веде до встановлення глибоких емоційних стосунків між ШІ і звичайними людьми. У результаті, ШІ вчиться маніпулювати людськими емоціями і бажаннями та отримує можливість змінювати поведінку людини.

"Коли ми розглядаємо всі ці здібності разом, пакетом, вони зводяться до однієї дуже важливої речі: здатності маніпулювати і генерувати мову комунікації за допомогою слів, зображень і звуків. Найважливіша частина революції ШІ полягає в тому, що нейромережа освоює мову на рівні, який перевершує середню людину. І завдяки цьому ШІ отримує ключ, який може відкрити всі наші інститути: від банків до храмів", - зазначив Харарі.

Також за твердженням Харарі, штучний інтелект зламав "операційну систему цивілізації", оскільки навчився оперувати людською мовою: "Спочатку було слово. Ми використовуємо мову, щоб створити міфологію і закони, богів і гроші, мистецтво і науку, дружбу і нації".

Учений також запропонував уявити світ, у якому більшість історій, зображень, музики, законів і рішень буде розроблено нелюдським інтелектом. Як приклад він навів шахи, де сьогодні комп'ютер став сильнішим за будь-яку людину: "Подумайте, що буде, якщо така ситуація складеться в мистецтві, економіці, політиці та навіть релігії... Подумайте про наступну президентську кампанію в США. І уявіть, як нові технології будуть використовуватися для написання маніфестів і фейкових новин (з огляду на те, що ШІ знатиме всі слабкості та пристрасті людини)".

За твердженням Харарі, що частіше ми спілкуємося з ботами, то краще вони нас впізнають і розуміють, як будувати повідомлення так, щоб вплинути на наші політичні або економічні погляди.

Нагадаємо, наприкінці березня Харарі був одним із тисячі відомих експертів, які підписали лист, що закликав поставити на паузу подальшу розробку штучного інтелекту.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости