Торгівля криптовалютою: що важливо знати?

Торгівля криптовалютою відноситься до поширених способів заробітку в інтернеті при мінімальних вкладеннях. Є різні біржі, стратегії, напрями та формати криптовалюти для можливості правильно організувати торговельну діяльність. Всі операції ведуться на профільній біржі, де надається не лише актуальний курс криптовалюти на сьогодні, але й великий функціонал, завдяки якому виконати будь-які операції буде набагато простіше та швидше. Але є низка особливостей, потрібних розгляду заздалегідь, щоб уникнути складнощів у подальшому побудові робочої схеми торгівлі.

Що таке криптобіржа?

Криптобіржа – це багатофункціональна платформа, яка використовується для купівлі та продажу криптовалюти за актуальним курсом. Є достатньо функцій для інвестування коштів у крипту , торгівлі різними способами, експериментуючи в отриманні заробітку. Усі покупки проводяться за фіатні валюти, тобто за реальні гроші або шляхом обміну однієї монети на іншу на внутрішньому рівні.

Вся криптовалюта має свою ціну та максимально точний опис, тому здійснити покупку, обмін чи торгівельну операцію буде набагато простіше.

На біржі вказується ринкова ціна криптовалюти, яка оновлюється з певною періодичністю, як правило, це кілька секунд, тому кожна угода має свій відсоток доходу.

Вести торгівлю саме через біржу варто з таких причин:

  1. Безпека всіх торгових угод.
  2. Доступність за рахунок великого переліку криптовалюти .
  3. Ліквідність тому можна швидко купити потрібну монету.
  4. Навчальні матеріали допомагають освоїти нові напрями у крипті.
  5. Різні формати проведення торгівлі.

Але кожна криптобіржа має правила користування, тому перед тим, як купити криптовалюту, потрібно вивчити принцип роботи.

Торгівля на біржі криптовалют

Торгівля криптовалютою можлива при правильному дотриманні стратегії, а враховуючи те, що напрямок стрімко розвивається, з'являються нові інструменти та методики, важливо виділити такі особливості:

  1. Потрібно правильно вибрати стратегію, яка повністю вивчена та не має питань. На перших етапах підійдуть прості методики, наприклад, придбання рівними частинами.
  2. Вивчення правил роботи біржі дозволяє уникнути помилок вивчення методики торгівлі.
  3. Потрібно працювати лише з тією криптою, яка вже відома.
  4. Якщо є складнощі у самостійному вивченні крипти, варто звернутися до фінансових консультантів.
  5. Не треба починати з великих сум, оскільки це може призвести до неправильного розпорядження коштів і, відповідно, фінансових втрат.
  6. Потрібно постійно аналізувати проведені торги, оскільки на основі такої інформації можна отримати для себе щось корисне для подальшого застосування на практиці.
  7. Інвестувати для торгівлі потрібно лише вільні гроші, які найближчим часом не будуть потрібні.

Якщо правильно організувати базову роботу на криптовалютної біржі, можна зручно і швидко впоратися з вивченням основних алгоритмів торгівлі.

Грубі помилки у торгівлі

Недостатньо просто контролювати курс криптовалют для успішної торгівлі, оскільки є багато складових параметрів та правил, які не можна залишити поза увагою. Більше того, є певні грубі помилки, які можуть призвести до повного краху:

  1. Торгівля реальними грошима. Є біржі, які надають можливість користуватися віртуальними грошима для того, щоб вивчити структуру платформи, її принцип роботи . Не потрібно відразу вкладати реальні гривні, тому що віртуальний рахунок – найкращий спосіб натренуватися та відпрацювати основні технології.
  2. Торгівля без стоп-лосу. Стоп-лосс – це формат заявки на біржі, який дозволяє обмежити розмір можливої шкоди. Якщо нехтувати такою можливістю, можна зіткнутися з непередбаченими втратами коштів.
  3. Витрачається більше, ніж є можливість втратити. Курс криптовалюти може регулярно змінюватися , залучаючи при цьому не тільки професіоналів , а й новачків, які ризикують усіма своїми вкладеннями. Але важливо пам'ятати одне золоте правило: інвестувати потрібно стільки, скільки втратити буде нешкідливо.
  4. Відсутність торгового журналу. Потрібно контролювати всі свої вкладення, доходи та збитки, оскільки на основі цього можна вивчити історію торгівлі.
  5. Зім'яте поняття про інвестування та трейдінг. Інвестиція - це довгострокове вкладення засобів з метою примноження, не звертаючи при цьому увагу на короткочасні коливання. А ось трейдинг - це постійне вивчення вартості монети, що цікавить, до моменту досягнення позначки стоп-лосс .

Новачки хочуть на перших стадіях торгівлі відразу ж почати працювати як справжні професіонали, зважаючи на те, що експерти витратили чимало часу і сил на те, щоб відпрацювати відповідні стратегії, напрацювати досвід.

Перевірені стратегії торгівлі криптою

Незважаючи на нестабільний курс криптовалюті, торгівля займає лідируючі позиції популярності серед способів ведення онлайн-бізнесу. Для впевненого розвитку та отримання заробітку варто приділити увагу таким стратегіям, які підійдуть навіть новачкам:

  1. Покупка рівними частинами. Наприклад , для торгівлі виділено 10 тисяч гривень. Буде неправильно, якщо вкласти одразу всі гроші в торгівлю, оскільки найкраще вноситиме щотижня по 1000 гривень для рівномірного розподілу коштів до того моменту, поки не буде витрачено весь бюджет. Це дозволяє знизити відсоток волатильності, набуваючи більше монет, ніж у разі разового вкладення коштів.
  2. "Золотий хрест". Це покупка за графіками, коли використовуються дві середні ковзаючі. Для цього потрібно шукати місця, де дві криві перетинаються за попередні 50 днів та за 200 днів. Але тут є додаткові види торгівлі.
  3. Зміна тренду. Для цього потрібно мати хоча б базові технічні знання для того, щоб контролювати зміни вартості криптовалюти. Завдяки такій інформації можна передбачити, коли буде тенденція до зростання чи спаду, щоб правильно робити ставку.

Торгівля криптовалютою - це широке поле можливостей, з якими може ознайомитись кожен. Але є стандартна вступна інформація для правильного вивчення деталей та правильного виконання всіх торгових маніпуляцій.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости