Саботував указ президента: голова Наглядової ради Центренерго може опинитися під слідством

Досудове слідство встановило, що голова Наглядової ради Центренерго Андрій Гота міг саботувати указ президента щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури. Крім цього, наразі триває розслідування кримінальних правопорушень посадовими особами Центренерго, а саме зловживання владою та службовим становищем, диверсія, грубе порушення трудового законодавства.

Гота, який окрім роботи на Центренерго, є радником Андрія Єрмака, та входить до Наглядової ради Укрнафти. У листопаді 2022 року, коли Готу призначили до Укрнафти, до нього звернулися журналісти з питанням: «за які заслуги вас призначили». Відповіді вони не отримали.

До Наглядової ради Центренерго Гота увійшов раніше – з вересня 2021 року. За 2 роки у Наглядовій раді, та за місяць на посаді Голови Наглядової ради він вже заробив собі декілька кримінальних справ, але, що гірше – довів підприємство до неготовності до зими, через відсутність на складах вугілля, відсутність контрактів на постачання, зрив ремонтних робіт після російських обстрілів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що «використовуючи своє службове становище з метою отримання особистої вигоди та збагачення, голова Наглядової ради Центренерго Андрій Гота лобіював інтереси приватних підприємств, яка брали участь в тендерах по відновленою теплових електростанцій товариства, внаслідок чого Центренерго було нанесено збитки на 126 млн грн.

Діючи за попередньо змовою та по раніше затвердженому злочинному плану з громадянином Венгріним («смотрящій» за вугільними шахтами у Львівському регіоні), Гота налагодив поставку неякісного вугілля на Трипільську ТЕС, внаслідок чого державі нанесені збитки на 97 млн грн».

Поки вище керівництво держави зшиває міжнародну підтримку для протидії агресору, хтось позбавляє мільйони українців можливості провести зиму в теплі та зі світлом.

Може вже час дослухатися до СБУ, та перевірити діяльність Андрія Готи.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости