Зв’язка «Ярова – Пашинський» у Міноборони створить схему «прикриття» заробітків на забезпеченні ЗСУ

Із призначенням членкині Антикорради при Міноборони Дани Ярової на посаду заступниці міністра з питань забезпечення тилу і держзакупівель буде створено небезпечний прецедент «покривання» заробляння на закупівлях тими, хто таким заробіткам мав би ставати на заваді. Як пишуть ЗМІ, це станеться через тісні зв’язки Ярової та «збройового барона» Сергія Пашинського, який вже контролює майже 40% постачань озброєнь.

Оскільки посада, на яку претендує Ярова, є однією з ключових в Міноборони, і є об’єктивний ризик посилення через неї впливу Пашинського на МО, журналісти спробували дізнатися більше подробиць з біографії Ярової. Але зробити це виявилося непростим завданням.

«Детальну біографію Ярової знайти важко, - пишуть журналісти. - Відомо, що вона народилася в Бучі, а дата народження у її офіційній автобіографії на сайті Міноборони прихована».

Відомо також, що вона навчалася в Університеті Державної Фіскальної служби України. У 2010 заснувала власне виробництво одягу «Даная». З 2016 року є директоркою компаній «Веселка України» та «ДТРЕЙД».

Ці власні бізнеси «мали б бути серйозною перепоною до отримання ключової державної посади, пов’язаної з закупівлями на мільярди гривень».

Ярова з’явилася в МО лише у березні, «активно переконуючи суспільство в наявності у держустанові корупційних схем».

«Саме публікації Ярової у безлічі видань зіграли свою роль у переконанні Офісу президента та громадськості у корупції в Міноборони», - пишуть автори публікації.

Але її перебування в Антикорраді звелося до відвертого лобіювання компаній, пов’язаних із Пашинським. Зокрема, вона допомогла перемогти у восьми тендерах на понад 7 млрд гривень маловідомій компанії «Атомсервіс», яка стала постачальником харчування для ЗСУ.

Ця компанія, пише видання, контролюється братами Крючковими, а Пашинський, «завдяки своїм впливовим зв'язкам у МО допомагає їм вигравати конкурси».

До того ж, до «Атомсервіс», як стало відомо, має відношення і одеський підприємець Олег Атаянець, «який мав бізнесові зв'язки з «авторитетом» Юрою Єнакієвським».

Склад Антикорради із призначенням Ярової має бути повністю оновленим, упевнені автори публікації, інакше «міністерство чекає створення безпрецедентної схеми заробітку на закупівлях, яку «покриватимуть» ті, хто створення таких схем мав не допускати».

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости