Чи зможе iPad стати гідною альтернативою ноутбуку?

Наскільки цей гаджет корисний чи достатній для виконання повсякденних робочих завдань, перегляду контенту, ігор та розваг? Пристрій, звичайно, вражає, але чи здатний він задовольнити всі потреби, а також конкурувати в універсальності з ноутбуком? Пропонуємо розібратися разом.

Які переваги надає iPad?

Насамперед «яблучний» планшет має високоякісний екран, і на ньому зручно переглядати контент, читати новини, обробляти відео чи фотографії. Передача кольорів більш ніж гідна. Останнім часом перевага надається компактним пристроям, і планшет Apple iPad Air 5 є ідеальним прикладом для цієї категорії. Декому для виконання певних завдань, можливо, здається зручнішим підключення трекпада або миші, але сенсорний екран планшета під час редагування фотографій або відео «на ходу» нічим не замінити.

Для творчих особистостей пристрій вирішує дві задачі одночасно: з його допомогою можна не тільки знімати, а й монтувати матеріал, і це легко робити практично будь-де завдяки портативності пристрою.

Чи можна використовувати гаджет у робочих цілях замість ноутбука

Продуктивності планшетів лінійки iPad Air для цього більш ніж достатньо. Наприклад, модель 5-го покоління оснащена восьмиядерним процесором M1 з 8 Гб оперативної пам'яті та процесором Neural Engine від Apple. Це дає підстави говорити про те, що вона є реальною альтернативою ноутбуку.

Якщо ви хочете перетворити iPad Air на продуктивніший робочий пристрій, вам, можливо, знадобиться додатковий аксесуар — Magic Keyboard.

iPadOS від Apple є швидкою та потужною операційною системою, і якщо ви знайомі з iOS на iPhone, то адаптація буде легкою. Проте варто витратити час на вивчення його можливостей, оскільки багатозадачність у цій системі інтуїтивно зрозуміла й допомагає заощадити час. Якщо ви є користувачем екосистеми Apple, то максимальна ефективність роботи з iPadOS досягається легко. Пересилання файлів з iPhone через AirDrop виконується швидко, а синхронізація документів Pages між Mac, iPhone та iPad відбувається без проблем.

Чи варто купувати iPad Air п’ятого покоління?

Ви можете захоплюватися iPad Pro, але не готові викласти високу суму — тоді варто звернути увагу на доступний, але простіший пристрій. Гаджет п’ятого покоління приваблює користувачів своєю професійною продуктивністю та продуманим дизайном.

Лінійка iPad Air займає проміжне положення між базовим пристроєм початкового рівня та дорожчим iPad Pro. Він володіє всіма основними функціями, які роблять гаджет інструментом професіонала, зокрема підтримкою Apple Pencil другого покоління, потужним чипом M1 на рівні настільних комп'ютерів, можливістю підключення зовнішнього монітора з використанням Stage Manager (подібно до настільного ПК) і сумісністю з Magic Keyboard 11 дюймів. Цей планшет здатний запускати професійні програми, у тому числі нові Logic та Final Cut для iPadOS.

Думка експертів сходиться в тому, що поєднання якості та ціни в iPad Air 5 оптимальне. Це простий та надійний пристрій, призначений для тривалого використання. У нього є великий екран із високою роздільною здатністю, що забезпечує комфортне використання під час роботи, перегляду фільмів або читання.

В Україні оригінальну продукцію Apple пропонує StoreInUA (https://storeinua.com/ua). Тут можна оформити покупку в кредит. Якщо у вас виникнуть питання, менеджери компанії завжди готові дати вичерпні відповіді та допомогти у виборі відповідної моделі пристрою. Крім того, тут ви знайдете всі необхідні аксесуари для продукції Apple, починаючи від навушників та чохлів і закінчуючи стилусами та захисним склом.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости