Офіс Зеленського замінить Залужного на Забродського?

Інсайдери вважають, що Офіс Зеленського визначився з кандидатурою нового командувача Української армії та консультується з Вашингтоном щодо цього рішення. Про це ідеться у колонці Джейсона Смарта, засновника American Political Services для Обозревателя.

«На думку Вашингтона, результати контрнаступу не виправдали очікувань, а головне не відповідали планам, за якими західні партнери співпрацювали з українськими партнерами. Американці наполягали на більш нетрадиційних і нових рішеннях, які могли б більш потужно стимулювати рух на фронті. Незважаючи на неодноразові натяки США, генерал Залужний не зміг запропонувати принципово нових ідей та кроків, що зрештою завело ситуацію на полі бою у стратегічний глухий кут», - наголошує Джейсон Смарт.

За його інформацією, напруження додавала позиція Залужного під час останнього візиту Ллойда Остіна до України, коли командувач висунув союзникам явно завищені вимоги, зокрема, про необхідність 17 мільйонів снарядів. «Перемовники вважають, що Залужний міг свідомо озвучити такі нереалістичні вимоги, розуміючи, що його партнери не мають можливості їх задовольнити, щоб спровокувати власну вимушену відставку», - вважає американський політолог.

«Нещодавня медіа-активність Залужного побічно вказує на те, що рішення ухвалено. Публікація щирого фото з дружиною з його досить стриманим привітанням із Днем ЗСУ, з використанням фраз типу «Мені не буде соромно» більше схоже на прощання та підготовку громадської думки до відставки Залужного», - ідеться у дописі.

За інформацією Джейсона Смарта, Валерій Залужний запропонував собі заміну в особі генерала та колишнього народного депутата від партії Порошенка Михайла Забродського. Незважаючи на напружені стосунки між командою Зеленського та Порошенком, Вашингтон направив Забродському запрошення відвідати США.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости