В енергосистемі України третій день поспіль дефіцит

У суботу, 9 грудня, в енергосистемі України зафіксували дефіцит. Аварійну допомогу третій день поспіль беруть у сусідніх країнах, повідомляє "Укренерго".

Зазначаєтся, що Україна через дефіцит змушена залучати аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії Румунії та Польщі з 12:00 до 19:00 потужністю 300 МВт.

"Цей екстрений захід застосований для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі. Головною причиною виникнення дефіциту є недостатність генеруючих потужностей", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, протягом доби один енергоблок на ТЕС вийшов в аварійний ремонт, ще один - в плановий. Кілька блоків відновлюються в прифронтовому регіоні після артобстрілів окупантів.

Ситуація ускладнює велике споживання у вихідний день. Тому українців просять бути економними.
Наразі ситуація зі світлом в Україні стабільна, відключень електроенергії немає. Але через постійні російські обстріли у прифронтових регіонах спостерігаються перебої.

Раніше, що російські війська 7 грудня, атакували теплову електростанцію (ТЕС), розташовану на сході України. За повідомленням Міністерства енергетики України, удар призвів до серйозних пошкоджень обладнання станції.

Нагадаємо, українцям рекомендують бути готовими до вимкнення світла.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости