Німеччина збільшить допомогу Україні

Німеччина активно взяла участь в допомозі Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Зокрема, Берлін передавав артилерію, танки Leopard різних модифікацій, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інше озброєння. Також важливо відзначити, що у Німеччині успішно завершила навчання друга група українських операторів ЗРК Patriot, участь у якому взяли 70 українських солдатів і офіцерів.

Теперь Німеччина підтвердила свій намір подвоїти військову допомогу Україні у 2024 році, збільшивши суму з 4 мільярдів євро до 8 мільярдів євро. Про це повідомила державний міністр у справах Європи Німеччини Анн Люрманн перед засіданням Ради ЄС з закордонних справ.

"Федеративна Республіка Німеччина подвоїть військову підтримку України наступного року з 4 мільярдів до 8 мільярдів", - заявила вона.

Міністр наголосила, що нинішній тиждень є вирішальним для ЄС та України щодо початку переговорів про вступ. Вона додала, що позиція Німеччини щодо євроінтеграції України є чіткою, а 26 країн-членів ЄС є впевненими в тому, що слід розпочати переговори.

Раніше повідомлялося, що США оголосили новий пакет військової допомоги для України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости