На тлі збою у “Київстар” в Україні не працює частина сирен

Через збій роботи оператора "Київстар", у Черкаській області частково не працює система оповіщення про повітряну тривогу. Такі повідомлення надходитимуть на телефон, інформує голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігорь Табурець в Telegram.

За його словами, у Черкасах на тлі збою у “Київстар” не спрацює невелика частина сирен. Їх можна не почути в районі Черкаського національного університету, обласної лікарні, залізничного вокзалу та по вул. Сумгаїтській від Академіка Корольова до Прикордонника Лазаренка.

При цьому в Уманській громаді система оповіщення тимчасово не працює. Про тривогу інформуватимуть поліцейські та рятувальники за допомогою гучномовців.

"Ми вирішили по області застосувати сервіс широкомовної передачі повідомлень операторів мобільного зв'язку. Це означає, що абоненти отримуватимуть повідомлення на телефони з гучним супроводом", - уточнив Табурець.

Він додав, що це можливо, якщо абоненти перебувають у радіусі дії будь-якої станції мобільного зв'язку незалежно від оператора.

Чиновник нагадав, що слідкувати за тривогою можна за допомогою спеціальних додатків, місцевих телеканалів та радіо.

Нагадаємо, 12 грудня російські окупанти запустили дрони-камікадзе "Шахед" по Україні. Зараз під загрозой південні області.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости