У США схвалили рекордний оборонний бюджет: що отримає Україна

Більшість членів Сенату США підтримала законопроєкт про оборонну політику на рекордну суму $886 млрд.

За інформацією The Hill, цей документ отримав 87 голосів "за" і 13 голосів "проти". Законопроєкт, який має близько 3100 сторінок, здобув підтримку представників обох партій, а також самого президента США Джо Байдена.

Тепер цей законопроєкт має бути затверджений Палатою представників. Згідно з проєктом оборонного бюджету, значні кошти, а саме $11,5 млрд, будуть виділені на посилення національної безпеки США за кордоном, зокрема, для стримування Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні і для підтримки України, що отримає $800 млн.

Варто зазначити, що адміністрація Джо Байдена активно спонукає Конгрес до укладання компромісу і затвердження додаткового фінансування на національну безпеку, зокрема, на підтримку України. Білий дім підсилює взаємодію з американськими законодавцями, які намагаються досягти двопартійної угоди, щоб забезпечити військову допомогу Україні та Ізраїлю, одночасно зміцнюючи безпеку кордонів США.

Республіканська партія у Сенаті готова підтримати фінансування оборонних потреб України, але лише після того, як демократи погодяться на заходи щодо захисту південного кордону США з Мексикою.

Нагадаємо, у американському місті Нью-Йорк з'явилася зовнішня реклама від телекомпанії CNN з текстом "З Києвом все скінчено. Зупиняться росіяни на цьому чи підуть далі?". Але це насправді є грубо зроблений російський фейк.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости