Зеленський прибув з неоголошеним візитом до Німеччини

Український президент Володимир Зеленський відвідав Німеччину, повідомляє BILD. Сьогодні, 14 грудня, він прилетів у Франкфурт-на-Майні.

Зеленський вирушив до Вісбадена, де розташований американський штаб військової допомоги для України. Подальші дії президента пов'язані із важливими зустрічами та обговоренням питань щодо ситуації в Україні.

Слід відзначити, що канцлер Німеччини Олаф Шольц разом із іншими європейськими лідерами перебуває на Саміті лідерів ЄС у Брюсселі. На порядку денному саміту обговорюються питання стосовно України, включаючи початок переговорів про вступ до ЄС, фінансову підтримку в розмірі 50 млрд євро та виділення 20 млрд євро на потреби української армії. Також у центрі уваги — новий пакет санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що Угорщина виступає проти підтримки України, особливо в контексті її вступу до ЄС. Переговори з угорським прем'єром Віктором Орбаном призвели до відкладення початку саміту. На відміну від інших лідерів ЄС, президент України Володимир Зеленський не прибув фізично на захід, але відомо, що він звернувся до ЄС у форматі онлайн.

Зазначимо, що Німеччина активно взяла участь в допомозі Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Зокрема, Берлін передавав артилерію, танки Leopard різних модифікацій, системи ППО IRIS-T та Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інше озброєння. Також важливо відзначити, що у Німеччині успішно завершила навчання друга група українських операторів ЗРК Patriot, участь у якому взяли 70 українських солдатів і офіцерів.

Німеччина підтвердила свій намір подвоїти військову допомогу Україні у 2024 році, збільшивши суму з 4 мільярдів євро до 8 мільярдів євро.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости