Російський «шахед» впав на території Румунії: реакція НАТО

Російський дрон-камікадзе впав на території Румунії під час російського нападу на українські цивільні порти Одещини в ніч на 14 грудня. Під час атаки у повітряний простір Румунії підняли винищувачі F-16 і Eurofighter. Дрон залишив вирву глибиною 1,5 метра біля села Грінду, яке розташоване приблизно за 8 км від українського порту Рені.

Як пише sud.ua, у НАТО заявили, що падіння російського «шахеда» в Румунії, яка є територією Альянсу, загрози не несе, бо воно було «ненавмисним». Про це заявив виконувач обов’язків речника НАТО Ділан Вайт.

Вайт від імені Альянсу «рішуче засудив» російські атаки на цивільну інфраструктуру в Україні і вздовж Дунаю. В той же час він заявив про «відсутність інформації про навмисні атаки рф».

«НАТО не має інформації, яка б вказувала на будь-які навмисні атаки рф проти членів Альянсу. Ми продовжуємо стежити за ситуацією і залишаємось у тісному контакті з румунською владою», – додав він у соцмережі X (колишній Twitter).

Раніше повідомлялося, що Білорусь знову вирішила продовжити спільні військові навчання із Збройними силами Росії. Ці навчання будуть тривати принаймні до 25 грудня.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости