Фінляндія закриває кордон із Росією на місяць

Сьогодні, 14 грудня, уряд Фінляндії ухвалив рішення закрити пункти пропуску на сухопутному кордоні з Росією на строк до 14 січня 2024 року. У заяві зазначається, що відповідне рішення набуде чинності із завтрашнього дня, 15 грудня. Про це повідомляє прес-служба фінського уряду.

На позачерговому засіданні уряду країни погодили, що заяви про надання міжнародного захисту не прийматимуться у пунктах пропуску на фінсько-російському кордоні.

Перед цим було відкрито для руху прикордонні пункти Ваалімаа та Ніїралу. Фінська влада планувала поступово зняти обмеження на прикордонний рух на сухопутному кордоні з РФ і моніторити наслідки послаблень. При цьому Гельсінкі наголошує, що, як з'ясувалося, 14 грудня було зафіксовано сплеск кількості мігрантів та прохачів притулку.

Фінська влада вирішила знову закрити пункти Ваалімаа та Ніірале на кордоні.

У заяві уряду йдеться: "В результаті заяви про надання міжнародного захисту на зовнішніх кордонах Фінляндії прийматимуться лише пунктами перетину кордону в аеропортах та морських портах".

Нагадаємо, 30 листопада влада Фінляндії вирішила закрити всі пункти пропуску на кордоні з РФ. Це сталося на тлі величезної кількості нелегальних мігрантів, які хотіли в'їхати до Фінляндії з території РФ. 13 грудня уряд Фінляндії вирішив відкрити два пункти пропуску на кордоні з Росією. Проте вже наступного дня через наплив мігрантів їх знову вирішили закрити.

Як повідомлялося, Фінляндія розпочне зведення огорожі на кордоні з Росією взимку 2024 року. Про це повідомляє фінська прикордонна охорона.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости