США розглядають можливість конфіскації російських активів за міжнародним правом

США стверджують, що вони знайшли спосіб вилучення заморожених російських активів "відповідно до міжнародного права", пише Financial Times.

За даними видання, протягом останніх тижнів представники США в приватних переговорах займають все більш настійку позицію з питань конфіскації, стверджуючи на засіданнях G7, що існує спосіб здійснити її "відповідно до міжнародного права".

Як розповів FT неіменований посадовець, у Вашингтоні вважають, що рішення щодо конфіскації активів можна прийняти протягом короткого часу. За його словами, це питання може обговорюватися на можливій зустрічі лідерів G7, приуроченій до другої річниці війни.

Видання звертає увагу, що ідею конфіскації почали обговорювати активніше на тлі політичних розбіжностей всередині ЄС і США, через які протягом останніх тижнів розпалася виділення Україні десятків мільярдів доларів допомоги.

Як зазначає "Медуза", у країнах Заходу заморожено майже 300 мільярдів доларів, належать Центробанку Росії. Більша частина з них знаходиться в Європі. Літом 2023 року робоча група Євросоюзу прийшла до висновку, що законного способу вилучення цих активів не існує.

Раніше повідомлялося, що глава Міноборони Німеччини Боріс Пісторіус вважає, що Європі слід готуватися до нових військових загроз.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости