Окупанти активізувалися на Мелітопольському напрямку: готуються до нових штурмів

Армія РФ готує нові атаки. Мелітопольський напрямок досі залишається однією з найгарячіших ділянок фронту. Зараз знову спостерігається загострення обстановки.

Про ситуацію на цьому напрямку розповів військовий оглядач, координатор групи "Інформаційний спротив", полковник ЗСУ Костянтин Машовець.

За його інформацією, командування ворожої армії продовжує докладати зусиль, щоб максимально звузити по фронту вклинення Сил оборони України в першу позицію свого головного рубежу оборони.

З цією метою противник використовує цілком очевидний метод - "тиск на флангах" українського вклинення, переважно частинами та підрозділами двох своїх десантно-штурмових дивізій: 7-ї та 76-ї, тоді як підрозділи 42-ї мотострілецької дивізії і 136-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади 58-ї загальновійськової академії ведуть фронтальні сковувальні дії.

Костянтин Машовець повідомляє, що передові підрозділи 234-го і 237-го десантно-штурмових полків 76-ї десантно-штурмової дивізії намагаються атакувати передові підрозділи ЗСУ за напрямком Копані - район на північ від Работиного. Там загарбники мали певний успіх - просунулися на 800 метрів.

А передові підрозділи 56-го десантно-штурмового полку 7-ї десантно-штурмової дивізії, за словами експерта, спромоглися ліквідувати загрозу позиціям ворожих військ на північно-західній околиці села Вербове, просунувшись на 400 метрів на північ від цього населеного пункту. Військовий оглядач припускає, що українські війська не втримали контроль над позначкою 140 на північ від села і були змушені відійти в західному напрямку.

Водночас у рамках забезпечення цих активних дій противника на флангах 71-й мотострілецький полк 42-ї мотострілецької дивізії організував серію атак на північний захід від с. Новопрокопівка. А 108-й мотострілецький полк, забезпечуючи дії свого сусіда (56-го дшп) на південь, атакував передові позиції Сил оборони України на південний схід від с. Новопокровка. Костянтин Машовець припускає, що в ідеалі командування противника прагне прорватися в район Успенської Балки із заходу і сходу і повністю покінчити з українським вклиненням у його систему оборони на Токмацькому напрямку.

Оглядач припускає, що і в українського командування на цьому напрямку є цілий набір рішень, які могли б дуже швидко нівелювати ці агресивні наміри противника, причому досить боляче для нього. Ключове питання полягає в тому, наскільки російське командування адекватне і тверезе в оцінці поточної ситуації на цьому напрямку.

Нагадаємо, Армія РФ атакувала Україну дронами. Уночі проти 19 грудня російські загарбники вчергове атакували Україну з повітря. Ворог застосував ударні безпілотники типу Shahed.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости