Названо найперспективніший напрямок контрнаступу ЗСУ: деталі

Сили оборони України проводять вдалі військові операції на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Ймовірно, на сьогодні це єдиний перспективний напрямок фронту.

Таку думку висловив в інтерв’ю OBOZ.UA військовий експерт Роман Світан (льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі). Він також припустив, чому окупанти змінили тактику боїв довкола Авдіївки, де ще нещодавно йшли в м’ясні штурми.

"Схід забитий російськими військами, йти на Донецьку височину просто нереально. Запорізький напрямок перекопаний-закопаний, там лінії оборони в 5-7 рядів, це дуже складно. А ось Херсонський напрямок, лівий берег – легший", – сказав співрозмовник.

За його словами, саме через побоювання дій ЗСУ російські терористи підірвали дамбу Каховської ГЕС – щоб перекрити цей перспективний для України і дуже незручний для військ РФ напрямок. Світан погодився, що розробляти плацдарми на лівому березі Херсонщини – найкращий варіант для Сил оборони України. Далі ці плацдарми з тактичних мають перерости в оперативні, а потім буде стратегічне завдання – йти на Крим.

Нагадаємо, загарбники почали будівництво нової залізничної дороги на тимчасово окупованих територіях України. Вони роблять це з метою сполучення окупованих територій з Росією для того, щоб почати транспортувати військові вантажі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости