Окупанти планують дозволити «голосувати» на виборах Путіна за українським паспортом

На окупованій частині Херсонської області окупанти РФ активно готуються до так званих виборів президента РФ, які планують провести в березні 2024 року.

Зважаючи на те, що плани з паспортизації місцевого населення провалюються, оскільки переважна більшість відмовляється добровільно брати російський паспорт, то окупанти планують дозволити «голосувати» на виборах й власникам українських паспортів.

Про це стало відомо з коментаря окупаційним медіа так званої голови «виборчої комісії Херсонської області» Марини Захарової. Колаборантка зазначила, що «виборча комісія області» має повноваження сама визначати перелік документів, за якими місцеві мешканці можуть «проголосувати». При чому, в коментарі Марина Захарова вживає термін «громадяни регіону», який не несе жодної юридичної сили та спрямований на легітимізацію окупації.

«У нас поки що такої постанови немає, але вона опрацьовується. Звичайно, ми розглядаємо включення до цього переліку документів, що засвідчують особу, видані уповноваженим органом України до 30 вересня 2022 року - цього дня російський президент Владімір Путін підписав закон про входження окупованих регіонів України до складу РФ», — розповіла «голова» незаконної виборчої комісії.

Нагадаємо, у Харківській області у селі Курилівка, що поблизу Куп'янська, внаслідок російського обстрілу згорів приватний житловий будинок.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости