В Україну завезли сир, який може викликати зараження крові та менінгит

В Україну було ввезено небезпечний сир, вироблений у Франції, повідомляє РБК-Україна.

На полицях українських магазинів з'явився сир під назвою "Reblochon de Savoie", який представляє потенційну загрозу для здоров'я споживачів.

Фахівці виявили у цьому продукті збудника стафілококової інфекції, і зараз експерти проводять дослідження всіх виробників цього сиру, щоб встановити масштаб зараження продукції.

Стафілокок, який був виявлений у сирі, може викликати стафілококові отруєння.

Джерелами цих отруєнь можуть бути різноманітні продукти, такі як м'ясні та рибні страви, молоко, сир, соуси, пудинги та кондитерські вироби з кремом. Інфекція може потрапити в молоко з вимені хворих корів, і хоча свіжа риба і птиця зазвичай не містять стафілококів, вони можуть бути заражені під час забою або обробки після забою.

Коли стафілокок потрапляє в організм людини, він починає виділяти ентеротоксин, який викликає харчове отруєння. Люди мають високу чутливість до цього ентеротоксину, і отруєння виникає у 90% осіб, що вжили заражену їжу.

Стафілокок може впливати на різні органи, викликаючи захворювання, такі як зараження крові, смертельні отруєння, бронхіт, ендокардит, менінгіт та інші інфекції.

Раніше повідомлялося, що сир зміцнює імунітет і навіть запобігає деяким видам раку. Дослідники з'ясували, що сир не завжди підвищує рівень холестерину, допомагає позбутися частих перекусів, корисний при низькому артеріальному тиску, ефективний для профілактики діабету 2 типу, серцево-судинних захворювань та раку, запобігає захворюванням печінки.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости