Херсон пережив одну з наймасованіших російських атак за останній час: наслідки. ВІДЕО

Унаслідок обстрілу Херсона поранення дістали 9 осіб, зокрема четверо дітей. Наймолодшому — 2 роки. Найбільше постраждала багатодітна родина. Матір із трьома доньками госпіталізували. Ще п’ятьом пораненим медики надали допомогу на місці. Російські війська почали атакувати місто ще напередодні ввечері й обстрілювали його всю ніч.

Про це з місця подій повідомляє кореспондентка телеканалу FREEДОМ Дар’я Литовченко.

За її словами, цієї ночі Херсон пережив масовану атаку російських військ. Окупанти застосували як артилерію, так і реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) та ударні безпілотники. Усі дрони було збито, але їхні уламки впали на житлові квартали. Дуже серйозно постраждала одна з транспортних стоянок херсонського підприємства. На відео можна побачити воронку після падіння одного з БпЛА. Як наслідок — десятки знищених машин, розбиті автобуси. У житловому будинку поблизу вибуховою хвилею вибито вікна.

Обстріл Херсона в ніч проти 20 грудня став однією з наймасовіших атак за останній час. Російські війська випустили по обласному центру 36 снарядів. Одночасно російські окупанти запустили дрони-камікадзе. У небі було збито шість безпілотників. Уламки одного з них пошкодили 5-поверховий будинок у центрі міста. В одній із квартир тепер замість даху — діра в небо. На верхньому поверсі нікого не було. Господарі виїхали, коли російські війська посилили обстріли. За квартирою доглядає сусідка.

Побачене вранці жінку шокувало. Водночас вона вважає, якщо пережили в місті тимчасову окупацію військами РФ, то й обстріли витримають. Виїзджати з рідного міста жінка поки що не планує.

За даними обласної прокуратури, головною метою армії РФ були об’єкти цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, Росія за час повномасштабного вторгнення в Україну станом на ранок 21 грудня втратила близько 350 270 своїх військових, зокрема 1080 – за останню добу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости