Різдвяно-новорічні свята: як працюватимуть банки?

НБУ оприлюднив графік роботи банківської системи в період завершення 2023 року та на початку 2024 року.

Як повідомляє прес-служба НБУ, з 1 квітня 2023 року Система електронних платежів НБУ працює в цілодобовому режимі 24/7/365 із датою поточного календарного дня. Такий режим збережеться і в період завершення 2023 року та на початку 2024 року.

Водночас НБУ врахував звернення Державної казначейської служби України про встановлення обмеження на роботу в СЕП у зв’язку із завершенням звітного року.

Відповідно НБУ встановив, що:

У п'ятницю, 29 грудня 2023 року, СЕП продовжує працювати 24/7. Валютний ринок України, депозитарій, а також інші системи НБУ працюють у звичайному режимі. Платежі у валюті від Державної казначейської служби України через НБУ та Укрексімбанк проводяться до 16:00.

У суботу та неділю, 30, 31 грудня 2023 року, СЕП продовжує працювати 24/7, водночас через СЕП не приймаються платіжні та інформаційні повідомлення від та на адресу Державної казначейської служби України. Банки в ці дні самостійно приймають рішення щодо здійснення валютних операцій з купівлі та продажу безготівкової іноземної валюти на валютному ринку України. Готівковий валютний ринок працює у звичайному режимі. Операційний день депозитарію НБУ в ці дні не розпочинається.

У понеділок, 1 січня 2024 року, СЕП продовжує працювати 24/7, водночас через СЕП не приймаються платіжні та інформаційні повідомлення від та на адресу Державної казначейської служби України. Банківська система України працює у звичайному режимі. Валютний ринок України, депозитарій НБУ, а також інші системи НБУ також працюють у звичайному режимі.

Крім того, у цей період для забезпечення безперебійної діяльності банківської системи України та належного обслуговування клієнтів банки зобов’язані заздалегідь підкріпити свої каси та банкомати готівкою різних номіналів.

Нагадаємо, "Укрпошта" та "Нова пошта" оприлюднили графіки на свята.

Раніше ми писали прогноз, яким буде курс долара в Україні до кінця 2023 року.

Крім того повідомлялося, що за прогнозом аналітиків ICU, наприкінці 2024 року курс долара складе близько 41 гривень.

Також ми писали, що Мінфін передбачив курс долара на найближчі кілька років. У 2025 році передбачено зріст до 44,5 гривні за долар, а в 2026 році - зниження до 43 гривень.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости