Окупанти скорочують авіаційну активність: ISW назвав причину

Окупанти змінюють тактику. Російські військові зменшили свою авіаційну активність та використання авіаційних бомб після того, як українські Збройні сили збили кілька російських винищувачів Су-34 на півдні України.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) посилається на заяву речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, згідно з якою російські війська зменшили використання планерних бомб й авіаударів на півдні України.

«Російські війська застосовують удари планерними бомбами, щоб російські літаки могли залишатися на відстані 50-70 кілометрів за лінією бойових дій, а зменшення використання російських планерних бомб свідчить про те, що російські війська занепокоєні можливостями української протиповітряної оборони після нещодавніх втрат», - говорить Юрій Ігнат.

Окрім цього, російські війська обмежують використання пілотованої авіації біля тимчасово окупованого Криму, зокрема у північно-західному регіоні Чорного моря.

ISW зазначає, що російські війська збільшили використання планерних бомб у Херсонській області після придушення українськими силами російської далекобійної артилерії на західному березі Дніпра.

Прогнозується, що подальше зменшення кількості ударів російських планерних бомб у Херсонській області може дати українським силам більшу свободу дій на західному березі Дніпра та дозволити зайняти безпечнішу позицію на лівому березі для майбутніх операцій.

Представник Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо заявив, що російські війська зменшили використання авіації, але збільшили використання ударних безпілотників на Куп'янському і Бахмутському напрямках.

Нагадаємо, зведена тактична група “Адам” дронами-камікадзе ліквідувала колону російської бронетехніки сході України.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости