Мігранти із півдня Мексики вирушили в бік кордону США

Тисячі мігрантів вирушили пішки з південної частини Мексики у спробі досягти кордону зі Сполученими Штатами Америки, повідомляє BBC.

Приєднатися до походу мігрантів могли близько 7000 осіб, переважно з південної та центральної частини Америки, зокрема тисячі дітей.

Цей рух розпочався лише кілька днів перед запланованою зустріччю держсекретаря США Ентоні Блінкена з президентом Мексики Лопесом Обрадором для обговорення шляхів обмеження масової міграції. Кілька прикордонних переходів були недавно закриті через значний наплив мігрантів.

Представник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі повідомив, що президент США Джо Байден та його мексиканський колега Андрес Мануель Лопес Обрадор поділяють стурбованість щодо різкого зростання числа мігрантів, які перетинають їхній спільний кордон. Кількість затриманих на південному кордоні США перевищила два мільйони як у 2022, так і у 2023 роках.

Місцеві ЗМІ повідомили, що більшість мігрантів були з Куби, Гаїті та Гондурасу, але деякі прибули навіть із Бангладеш та Індії.

За даними Міністерства внутрішньої безпеки США, тільки у вересні 2023 року прикордонний патруль затримав понад 200 000 мігрантів, які незаконно перетнули кордон США і Мексики.

Зазначимо, що у контексті політичних подій, президент США Джо Байден запропонував Конгресу виділити 106 мільярдів доларів, більшість з яких (близько 60 млрд доларів) планується направити на допомогу Україні. Однак республіканці верхньої палати Конгресу відмовляються підтримувати цю ініціативу, вимагаючи більш радикальних пропозицій щодо захисту кордону США з Мексикою від Білого дому.

Раніше повідомлялося, що Президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет США на 2024 рік.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости