Опасні трюки в Інтернеті: як уникнути шахрайських схем працевлаштування

Останнім часом в Інтернеті активно поширюються схеми шахрайства, пов'язані з пропозиціями роботи, які вимагають від потенційних працівників фінансових вкладень. Шахраї пропонують роботу онлайн, але для початку роботи чи отримання інформації потрібно сплатити кошти за доступ до відповідних сайтів або проєктів. Про це повідомляє міськрада Умані.

Такі пропозиції можуть приймати різні форми: від фіктивних замовлень на сайтах до можливості працювати в ролі перекладача текстів без належних знань мови, використовуючи онлайн-перекладачі. Щоб отримати доступ до платформи з замовленнями, шахраї просять сплатити певну суму.

Щоб уникнути потрапляння у схеми шахрайства, слід дотримуватися наступних порад:

Не вкладайте свої власні кошти за можливість працювати в Інтернеті. Більшість таких пропозицій є шахрайськими.

Уникайте легких заробітків. Пропозиції про легкі високооплачувані роботи часто є підвохом.

Не сплачуйте за оформлення на роботу. Будьте пильні і не оплачуйте будь-які послуги чи доступи для отримання роботи у якусь організацію чи компанію.

Найбільші вимоги до оплати перед роботою в Інтернеті зазвичай є частиною шахрайських схем. Перед тим як приймати будь-яку пропозицію роботи в мережі, слід ретельно перевіряти джерело та бути уважними до можливих підвохів.

Нагадаємо, що через війну багато українців стали вимушеними біженцями. В ООН розповіли, що з України виїхала рекордна кількість людей. Це найбільша міграційна криза з часів Другої світової війни.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости