Лікарі розповіли про допустимі паузи в їжі

Точне визначення часових проміжків між прийомами харчів має ключове значення. Суперечки на тему правильного харчування, ймовірно, ніколи не припиняться, пише Ukr.Media.

Основні принципи правильного харчування

Важливим є правильний порядок прийому їжі. Навіть якщо харчуватися корисними та дієтичними продуктами, але робити це безпорадно, можна не досягти бажаного результату.

Експерти рекомендують приймати їжу в один і той самий час та дотримуватися регулярності. Важливі також інтервали між прийомами, оскільки організм має час адекватно засвоїти поживні речовини і отримати максимальну користь.

Правильний розпорядок харчування сприяє збереженню нормального апетиту. З часом організм пристосовується до розкладу, що сприяє поліпшенню його функцій та активізації багатьох процесів в організмі. В хаотичному розпорядку споживання їжі організм імунної системи може відчути стрес.

Оптимальні інтервали

Найбільш оптимальним є інтервал в 3-4 години між прийомами їжі. Це не означає, що після цього періоду треба відмовлятися від повноцінної їжі.

Маленький перекус серед дня може бути достатнім. Збільшення тривалості інтервалів може призвести до збільшення відчуття голоду, що спонукає людину переїдати, навіть не осознавши цього.

Значення перекусів

У сучасного людства часто немає можливості повноцінно харчуватися протягом усього робочого дня. Рішенням є додавання перекусів до раціону. Важливо, щоб перекуси відбувалися в певний час із систематичністю.

Такий підхід дозволяє організму отримувати енергію для продовження робочого дня. Важливо уникати різких змін у режимі споживання їжі, оскільки це може призвести до стресу для організму.

Раніше повідомлялося, що лікарі пояснили, чому дієти не завжди працюють.

Нагадаємо, що українці можуть отримати деякі ліки в рамках програми "Доступні ліки", яка надає можливість отримати препарати безкоштовно або за деякою доплатою.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости